Необходими продукти:
- 440 грама тиквички
- 40 грама зелен лук с перата
- 170 грама кашкавал Дестан
- 150 грама сирене Дестан
- 30 грама зехтин
- 30 грама пресен копър
- 2 яйца
- сол на вкус
Тиквичките са претеглени след като са отстранени двата края.
Една връзка пресен копър отговаря на 30 грама.
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките по дължина и ги посолете.
Поръсете тънка струйка зехтин в тавичка с размери 10*20 сантиметра.
Подредете един ред тиквички.
Пригответе си плънката за мусаката.
Натрошете кравето сирене в купа.
Настържете кашкавала на едро ренде и го добавете в купата.
Нарежете пресният лук на колелца, а копъра наситно.
Добавете ги в купата при останалите продукти заедно с яйцата.
Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.
Разпределете половината смес върху тиквичките.
Подредете втори ред тиквички, а върху тях разпределете втори ред тиквички.
Полейте с тънка струйка зехтин и печете в загрята на 180 градуса фурна.
Печете около 45 минути.
Приятен апетит!