ДОБРУДЖАНСКА КАВЪРМА С КАЙМАК

Необходими продукти:

  • 200 г каймак
  • 100 мл прясно мляко
  • 250 г готови кори за баница
  • 5 бр. яйца
  • 50 г масло
  • 75 г захар
  • 100 г сирене
  • брашно

Начин на приготвяне:

Намаслете и поръсете с брашно тавата. Всеки лист от корите за баница се сгъва като хармоника и се нарежда един до друг в тавата. Така запълнена тавата се покрива с кърпа и се оставя за 4 часа да изпръхнат корите.

Смесете каймака с прясното мляко, яйцата и половината захар и разбивате добре. Натрошавате сиренето и го поръсвате върху нагънатите кори, като се стараете да попадне между гънките. Поливате разбърканата смес равномерно върху корите. Поливате отгоре с разтопено масло и поръсвате с останалата захар. Печете в предварително загрята фурна при 165 С.

Сервира се топла с пресен домашен пчелен мед или домашно кисело мляко.

Подходящи продукти за тази рецепта