Необходими продукти:
- 200 г каймак
- 100 мл прясно мляко
- 250 г готови кори за баница
- 5 бр. яйца
- 50 г масло
- 75 г захар
- 100 г сирене
- брашно
Начин на приготвяне:
Намаслете и поръсете с брашно тавата. Всеки лист от корите за баница се сгъва като хармоника и се нарежда един до друг в тавата. Така запълнена тавата се покрива с кърпа и се оставя за 4 часа да изпръхнат корите.
Смесете каймака с прясното мляко, яйцата и половината захар и разбивате добре. Натрошавате сиренето и го поръсвате върху нагънатите кори, като се стараете да попадне между гънките. Поливате разбърканата смес равномерно върху корите. Поливате отгоре с разтопено масло и поръсвате с останалата захар. Печете в предварително загрята фурна при 165 С.
Сервира се топла с пресен домашен пчелен мед или домашно кисело мляко.