Необходими продукти:
- 1 печен патладжан
- 10 бр. печени чушки или 1 бурканче кьопоолу
- 200 гр. Лабне от козе мляко „Дестан“ – с джоджен
- 2-3 с.л. майонеза
- 2-3 с.л. гъсто кисело мляко
- 2 с.л. зехтин
- 3-4 ск. чесън
- 2 с.л. оцет
- 3-4 стръка копър
- сол
Начин на приготвяне:
Патладжанът и чушките нарязваме на много дребно и намачкваме по желание. В купа смесваме намачканите зеленчуци и добавяме нарязаният на дребно чесън и копър. Разбъркваме всичко до получаване на добра смес. Овкусяваме с майонезата, млякото, зехтин и сол на вкус. Добавяме натрошеното сирене Лабне и разбъркваме.
Сервираме с препечени филийки.