Необходими продукти:
- 2 опаковки точени кори
- 1 чаена чаша вода
- 1 чаена чаша олио
- 6-7 водни чаши топла вода/може и бульон/
За соса:
- 400 гр Лабне от козе мляко „Дестан“ – с джоджен
- 50 г каймак Дестан
- 3-4 скилидки чесън
- 1 супена лъжица масло
- едро смлян лютив пипер и джоджен
Начин на приготвяне:
Разстиламе корите. В съд разбъркваме водата и олиото и с помощта на четка намазваме корите, след което ги разрязваме на две равни по големина части, които навиваме във форма на руло и нарязваме на две. Получените полу-рулца поставяме в тава, като ги подреждаме внимателно без да оставяме пространсвто меджу тях. Печем на 200 градуса за около 30 мин. Изпечените рулца поливаме с топлата вода и поливаме докато рулцата поемат водата /за около 5 мин/. В купичка разбиваме сиренето Лабне и каймака, прибаваме си ситно нарязания чесън и поливаме сместа върху рулцата. В тиган си разтапяме олиото и прибавяме едро смления червен пипер и джоджен. Бъркаме докато олиото придобие ароматен вид с червеникав оттенък. Изсипваме маслото по цялата повърхност на ролцата и ястието е готово за сервиране.