Необходими продукти:
- 200 г млечни перли „Дестан“
- 2 патладжана
- 2 тиквички
- 1 яйце
- замразен спанак
- настъгран кашкавал „Дестан“
- млян пипер
- сос маринара или доматен сос
- 2 с.л. пресен босилек
- сол
- чесън – нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
Нарязват се патладжаните и тиквичките на ленти, заливат се със зехтин, сол и млян пипер и се изпичат подредени на тава във фурна на 200 градуса за 10мин. Част от млчените перли се нарязват на малки парченца, които се смесват с настъргания кашкавал, яйцето, спанака, мляния пипер, солта и чесъна. След като бъдат изпечени, всяка лента патладжан и тиквичка се увива на хапка със сместа вътре и се бодва с клечка за зъби. Отгоре на всяка хапка се бодва от останалите цели млечни перли. Всички хапки се редят в съд, подходящ за печене във фурна, като преди това основата на съда се залива с малко сос Маринара, а отгоре хапките се заливат с останалото количество сос . Настъргва се допълнително кашкавал и се пече се във фурна на 200-220 градуса за 15-20мин. Поръсва се с пресен босилек преди сервиране.