Необходими продукти:
- 500 гр макарони
- 2 с.л. масло „Дестан“
- 250 мл прясно мляко „Дестан“
- 2 с.л. брашно
- 2 топчета Лабне от козе мляко „Дестан“ – с джоджен
- 250 г настърган кашкавал „Дестан“
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
На средна температура си разтапяме маслото, като поръсваме с брашно и разбъркваме до получаване на хомогенна златиста смес. След това на порции си прибавме и прясното мляко и намачканото сирене Лабне и приблизително 5 мин го оставяме да ври на котлона като през цялото време разбъркваме, прибавяме най-накрая и настъргания кашкавал. Сместа която сме получили я изсипваме върху предварително варените и изцедени макарони. Разбъркваме добре и сервираме топли.