МАК ЕНД ЧИЙЗ С ЛАБНЕ

Необходими продукти:

  • 500 гр макарони
  • 2 с.л. масло „Дестан“
  • 250 мл прясно мляко „Дестан“
  • 2 с.л. брашно
  • 2 топчета Лабне от козе мляко „Дестан“ – с джоджен
  • 250 г настърган кашкавал „Дестан“
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

На средна температура си разтапяме маслото, като поръсваме с брашно и разбъркваме до получаване на хомогенна златиста смес. След това на порции си прибавме и прясното мляко  и намачканото сирене Лабне и приблизително 5 мин го оставяме да ври на котлона като през цялото време разбъркваме, прибавяме най-накрая и настъргания кашкавал. Сместа която сме получили я изсипваме върху предварително варените и изцедени макарони. Разбъркваме добре и сервираме топли.

Подходящи продукти за тази рецепта