ПАТЛАДЖАНЕНА РАЗЯДКА С ЛАБНЕ

Необходими продукти:

  • 1 печен патладжан
  • 10 бр. печени чушки или 1 бурканче кьопоолу
  • 200 гр. Лабне от козе мляко „Дестан“ – с джоджен
  • 2-3 с.л. майонеза
  • 2-3 с.л. гъсто кисело мляко
  • 2 с.л. зехтин
  • 3-4 ск. чесън
  • 2 с.л. оцет
  • 3-4 стръка копър
  • сол

Начин на приготвяне:

Патладжанът и чушките нарязваме на много дребно и намачкваме по желание. В купа смесваме намачканите зеленчуци и добавяме нарязаният на дребно чесън и копър. Разбъркваме всичко до получаване на добра смес. Овкусяваме с майонезата, млякото, зехтин и сол на вкус. Добавяме натрошеното сирене Лабне и разбъркваме.

Сервираме с препечени филийки.

Подходящи продукти за тази рецепта