Раирани лимецови кифлички с квас и козе кашкавал

Необхоими продукти:

първа част:

  • 150 грама бяло брашно
  • 100 грама активен квас
  • 150 милилитра изворна вода

втора част:

  • 4 яйца
  • 100 грама кисело мляко
  • 20 грама краве масло
  • 250 грама бяло брашно
  • 250 грама брашно от лимец

за плънката:

150 грама козе кашкавал Дестан

за отгоре:

  • 1 белтък
  • сурово сусамово семе

Начин на приготвяне:

Пресейте бялото брашно в купа.
Направете кладенче в средата и в него сложете водата и кваса.
Разбъркайте с лъжица и покрийте със стреч фолио.
Оставете да втаса. Трябва да увеличи обема си два пъти.

След това прехвърлете сместа в планетарен миксер и добавете останалите съставки от втора част.
Брашното го добавяйте на части, а при нужда добавете още.
Месенето трябва да е продължително. Имайте го впредвид, ако ще месите на ръка.
Моят миксер меси около 15 минути. Получи се меко и седефено тесто. 
Прехвърлете го на кухненският плот и оставете да си „почине“ за половин час.
След това разтегнете и отново оставете за половин час. Повторете тази процедура три пъти.
Прехвърлете тестото в стъклена купа и оставете да втаса докато увеличи обема си три пъти.

Разделете тестото на топки – около десет броя.
Всяка топка разточете на малък елипсовиден правоъгълник.
Сложете по едно парче козе кашкавал и навийте на кифличка.
Подредете кифличките в тава, която предварително трябва да покриете с хартия за печене.
Поставете стреч фолио върху тавата с кифличките и оставете за един час на стайна температура.

Разбийте белтъка и намажете кифличките с помощта на четка.
Поръсете със сурово сусамово семе.
Печете на средно ниво в предварително загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор за около 35 – 40 минути.
След изпичане извадете тавата от фурната и ги покрийте с хавлиена кърпа.
Приятен апетит!

Раирани лимецови кифлички с квас и козе кашкавал
Раирани лимецови кифлички с квас и козе кашкавал

Оргинална рецепта от: Gabriela Tsulin

Подходящи продукти за тази рецепта