Необхоими продукти:
първа част:
- 150 грама бяло брашно
- 100 грама активен квас
- 150 милилитра изворна вода
втора част:
- 4 яйца
- 100 грама кисело мляко
- 20 грама краве масло
- 250 грама бяло брашно
- 250 грама брашно от лимец
за плънката:
150 грама козе кашкавал Дестан
за отгоре:
- 1 белтък
- сурово сусамово семе
Начин на приготвяне:
Пресейте бялото брашно в купа.
Направете кладенче в средата и в него сложете водата и кваса.
Разбъркайте с лъжица и покрийте със стреч фолио.
Оставете да втаса. Трябва да увеличи обема си два пъти.
След това прехвърлете сместа в планетарен миксер и добавете останалите съставки от втора част.
Брашното го добавяйте на части, а при нужда добавете още.
Месенето трябва да е продължително. Имайте го впредвид, ако ще месите на ръка.
Моят миксер меси около 15 минути. Получи се меко и седефено тесто.
Прехвърлете го на кухненският плот и оставете да си „почине“ за половин час.
След това разтегнете и отново оставете за половин час. Повторете тази процедура три пъти.
Прехвърлете тестото в стъклена купа и оставете да втаса докато увеличи обема си три пъти.
Разделете тестото на топки – около десет броя.
Всяка топка разточете на малък елипсовиден правоъгълник.
Сложете по едно парче козе кашкавал и навийте на кифличка.
Подредете кифличките в тава, която предварително трябва да покриете с хартия за печене.
Поставете стреч фолио върху тавата с кифличките и оставете за един час на стайна температура.
Разбийте белтъка и намажете кифличките с помощта на четка.
Поръсете със сурово сусамово семе.
Печете на средно ниво в предварително загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор за около 35 – 40 минути.
След изпичане извадете тавата от фурната и ги покрийте с хавлиена кърпа.
Приятен апетит!
Оргинална рецепта от: Gabriela Tsulin