Необхоими продукти:
- 100 грама млечни конци „Дестан“
- 60 грама лешниково брашно
- 30 грама каймак „Дестан“
- 1 яйце
- 1 кренвирш от месо
Начин на приготвяне:
Сложете млечните конци в купа и ги разтопете на водна баня.
Ако разполагате с микровълнова фурна, може да я използвате.
След това добавете крема сиренето и яйцето при непрекъснато бъркане.
Накрая добавете лешниковото брашно и замесете тесто.
Получава се лепкаво тесто с което се работи трудно.
Пристъпваме към разточването му.
За целта си вземете лист хартия за печене и поставете тестото в единият край.
С другият край покрийте тестото и разточете на тънко.
След това сложете кренвирша и навийте на руло.
Нарежете на части с дебелина около един сантиметър и подредете под формата на цвете.
Печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Аз пекох в AirFryer на 200 градуса за 6 минути.
Извадете от фурната и оставете да изстине.
Приятен апетит!
Оргинална рецепта от: Gabriela Tsulin